Skip to content

ATEK Haakse tandwielkasten

Efficiënte en krachtige tandwielkasten voor een nauwkeurige haakse tandwieloverbrenging.

ATEK haakse tandwielkasten

Een haakse tandwielkast dient primair om een beweging onder een hoek van 90° verder te leiden. Haakse tandwielkasten worden voornamelijk gebruikt voor ruimtebesparing of voor het opsteken van een reductor door middel van een holle as.
Om de meest efficiënte haakse oplossing te realiseren, zijn kegelvormige (conische) tandwielen nodig. Dit type tandwiel is voorzien van een spiraalvormige vertanding waarbij de hartlijnen van de tandwielen elkaar snijden.

BEGE en ATEK haakse reductoren

BEGE is expert op het gebied van haakse tandwielkasten en wij zijn officieel distributeur van het Duitse merk ATEK: haakse tandwielkasten die kwalitatief hoogwaardig, degelijk en betrouwbaar zijn.

Alle reductoren worden vervaardigd in Duitsland en vanuit onze ruime voorraad in Sassenheim binnen en buiten Europa verkocht.

ATEK’s haakse reductoren staan bekend om hun zeer hoge rendement als gevolg van de conische tandwielen die de beweging zeer nauwkeurig haaks overbrengen. Dit resulteert in een efficiëntie tot wel 98% en garandeert een stille krachtoverbrenging met minder trillingen.

Nauwkeurige kegelwielkasten

ATEK haakse reductoren kenmerken zich door deze eigenschappen:

 • Zeer nauwkeurige en krachtige lichtgewicht tandwielkast
 • Efficiëntie tot 98%
 • Spiraalvormige tandwielsets
 • Onderhoudsvrij door hoogwaardige spiraalvertanding
 • Tanden van gehard gecarboneerd staal
 • Zeer gunstige tandwielaangrijping voor hoge belastingen
 • Robuust, krachtig en compact ontwerp (V-serie)
 • Klein, lichtgewicht en ruimtebesparend ontwerp (L-serie)
 • Food-grade variant in RVS (HDV-serie)
 • Corrosiebestendig
 • Ontwerp met weinig speling mogelijk (tot minder dan 4 arcmin)

Haakse aandrijfsystemen

ATEK biedt een grote diversiteit aan modellen en uitvoeringen haakse tandwielkasten. Het ruime assortiment van ATEK, gecombineerd met onze toepassingskennis zorgt ervoor dat wij complete en geoptimaliseerde haakse aandrijfsystemen kunnen bieden. Dit varieert van het ontwerpen van klantspecifieke tandwielkasten waarbij we rekening houden met omgevings- en gebruiksfactoren tot het ontwikkelen van integrale haakse aandrijfsystemen op maat. Wij helpen u graag bij de selectie van de juiste haakse overbrenging voor uw machine.

Leverancier van ATEK haakse reductoren

Krachtige en precieze haakse reductoren voor de hoogste prestaties en een optimale axiale en radiale belastbaarheid.

ATEK haakse reductoren: de verschillende uitvoeringen

Wij leveren 3 verschillende series haakse tandwielkasten van ATEK.

ATEK standaard kegelwielreductor V-serie

Compact en schokbestendig.

Onze V-serie standaard haakse tandwielkasten zijn zeer nauwkeurige en krachtige koppelomvormers. De hoogwaardige reductoren voldoen in elk opzicht aan de hoge eisen van vandaag.

Ze zijn compact en ongevoelig voor schokken. Niet voor niets worden ze wereldwijd toegepast in alle industriële sectoren van de machine- en installatiebouw.

De V-serie kent overbrengingsverhoudingen van 1:1 tot 6:1 plus tussenliggende overbrengingsverhoudingen. Versnellend zijn ze leverbaar in 1:1,5 of 1:2.

ATEK miniatuur kegelwielreductor L-serie

Ruimtebesparende aluminium tandwielkasten.

Deze miniatuurversie van kegelwielkasten is speciaal ontworpen voor toepassing in kleine machines. ATEK mini haakse tandwielkasten zijn uiterst nauwkeurige en krachtige lichtgewicht reductoren. Ze kenmerken zich door hun geringe afmetingen, hoge precisie en ruimtebesparende ontwerp.

Voor gebruik in de fijnmechanische industrie, medische wereld en fijn-robotica bieden we deze haakse tandwielkasten. Ze zijn leverbaar in 4 bouwgroottes met kubusmaten 35, 45, 65 en 85 mm met overbrengingsverhoudingen 1:1, 2:1, 3:1 en 4:1.

ATEK RVS kegelwielreductor HDV-serie

Kegelwielreductoren met een hygiënisch design.

Deze reeks RVS-tandwielkasten is gebaseerd op de standaard V-serie. De materiaalkeuze, het design en de oppervlakteafwerking zorgen voor optimale reinigingseigenschappen en maximale hygiëne.

HDV-kegelwielkasten zijn zuur-, alkali- en corrosiebestendig. De serie kenmerkt zich door een hoge efficiëntie, robuustheid en nauwkeurigheid. Dit garandeert een lange en onderhoudsvrije levensduur.

Ideaal voor toepassingen in de voedselverwerkende en farmaceutische industrie.

Onze engineers beschikken over de vereiste specialistische kennis om de juiste haakse tandwielkast voor uw aandrijving te selecteren. Neem contact op.

Case study HOBA

Onze klant HOBA, producent van broodsnij-, verpakkings- en sluitmachines, maakt al jarenlang gebruik van ATEK haakse tandwielkasten.

HOBA worstelde met het inzetbaar maken van de volautomatische bandsnijmachine Holly HSA-5 voor diverse broodgroottes en klopte bij BEGE aan voor gedegen advies.

Hoe zij haakse tandwielkasten van ATEK inzetten om alle broden correct te positioneren leest u in de case study.

Advies & maatwerk

Met jarenlange ervaring in de aandrijftechniek engineeren we ook innovatieve maatwerkoplossingen, afgestemd op branche- of klantspecifieke wensen.

Of het nu gaat om een kleine, compacte machine of een complex, uitgebreid systeem; we weten het antwoord op de uitdagingen van vandaag en de wensen van morgen in de industriële productie.

Meld u aan voor BEGE nieuws en updates