Skip to content

BEGE Engineering

Specialist in efficiënt maatwerk engineering, met oplossingen die perfect aansluiten op specifieke behoeften en automatiserings-processen optimaliseren.

Maatwerk specialist in engineering

Met onze diepgaande technische expertise, co-engineering en innovatieve benadering ondersteunen wij machinebouwers en eindgebruikers bij het optimaliseren van de prestaties van machines en de efficiëntie van productieprocessen. Onze op maat gemaakte oplossingen voldoen volledig aan de specifieke eisen van de branche en de klant en zijn altijd conform de geldende normen.

Aandrijven

Betrouwbare aandrijfoplossingen die de efficiëntie en prestaties van een machine optimaliseren.

Besturen

Innovatieve besturingsoplossingen die de efficiëntie en prestaties van een machine optimaliseren.

Maatwerkoplossingen

Maatwerkoplossingen die machines optimaliseren voor maximale efficiëntie en prestaties.

Solide engineering voor optimale efficiëntie

Als engineeringpartner biedt BEGE een breed scala aan efficiënte oplossingen voor industriële automatisering, ondersteund door een naadloze end-to-end begeleiding en een uitgebreid productportfolio.

Efficiënte machines en processen

Dankzij de optimalisatie van de processen stellen wij onze klanten in staat hun productiviteit te verhogen en de kwaliteit te verbeteren.

BEGE denkt mee over aandrijf- en besturingsvraagstukken en begeleidt het volledige traject om industriële processen en machines te automatiseren. Van concept, ontwerp en prototype, tot en met de installatie, montage en inbedrijfstelling van de machine.

Door BEGE al vroeg bij het denkproces te betrekken, profiteren onze klanten van specialistisch maatwerk dat perfect aansluit bij hun specifieke situatie. Wij engineeren slimme oplossingen met een hoog rendement die de industriële productie efficiënter maken. Onze aandrijf- en automatiseringssystemen garanderen een betrouwbare machine met optimale prestaties.

Eén krachtige partner

Omdat wij tevens producent zijn van hoogwaardige aandrijfcomponenten en over een moderne werkplaats beschikken, kunnen wij alle producten die essentieel zijn voor een succesvol industrieel automatiseringsproces snel uit voorraad leveren. Ons uitgebreide productportfolio is hierbij van onschatbare waarde.

Doordat wij deze essentiële disciplines in huis hebben, waarborgen we dat alle processen naadloos op elkaar aansluiten en volgens het automatiseringsplan verlopen. Dit zorgt ervoor dat het traject van concept tot aan productie aanzienlijk korter is dan wanneer er meerdere partijen bij betrokken zijn. Dit levert ons een unieke positie op die geen andere partij in Nederland kan evenaren.

Specialist in maatwerk engineering voor optimale industriële automatisering

Met diepgaande technische expertise en co-engineering ontwikkelen wij oplossingen voor efficiënte en betrouwbare machines.

Co-engineering

Middels co-engineering werken wij nauw samen met klanten om complexe technische vraagstukken aan te pakken en efficiënte maatwerk aandrijf- en besturingsoplossingen te ontwikkelen.

Samenwerken met onze engineers

In een co-engineeringstraject zijn we al vanaf het begin van het proces betrokken. Wij zijn een van de weinige leveranciers op de markt die nauw samenwerken met de vakmensen bij onze klanten. Regelmatig zijn we onderdeel van een multidisciplinair team en ontwikkelen we samen een intelligent en efficiënt concept.

Door al in een vroeg stadium gebruik te maken van onze uitgebreide technische kennis, krijgen klanten inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit zorgt voor tijd- en kostenbesparing tijdens het verdere proces.

Met co-engineering werken we binnen de gestelde doelen en planning gezamenlijk toe naar de oplevering van een integrale aandrijf- en besturingsoplossing. We streven hierbij naar een nauwe en gelijkwaardige samenwerking met de machinebouwer of eindklant.

Maatwerk voor machinebouwers

Wij begrijpen dat complexe technische vraagstukken om doelgerichte oplossingen vragen. Als specialist ontwikkelen we automatiseringssystemen op maat. In samenwerking met de machinebouwer berekenen en analyseren wij prototypes of toevoegingen aan bestaande installaties.

De verschillende aspecten van onze expertise komen samen in de ontwikkeling van aandrijvingen, besturingen en maatwerk machinebouw. Co-engineering zorgt voor de vereiste technische kennis, ervaring en vakmanschap en leidt tot innovatieve maatwerkoplossingen die afgestemd zijn op branche- of klantspecifieke wensen.

Wij weten het antwoord op de technische uitdagingen waar onze klanten mee worstelen. De slimme oplossingen die wij bedenken, sluiten perfect aan bij het eisenpakket en worden geheel volgens geldende normen ontwikkeld.

Gerealiseerde engineering oplossingen

Wij hebben talloze aandrijf-, besturings- en automatiseringsoplossingen voor uiteenlopende opdrachtgevers gerealiseerd. Hieronder een selectie van de toepassingen.

Snelheid brouwmachine

Drank & bottelen

Snelheid brouwmachine

Wens: De juiste snelheid regelen van een pomp- en menginstallatie voor brouwmachines waar gehopte wort geproduceerd wordt.
Oplossing: Via MIG encoderfeedback en HMI-monitoring is exact de juiste snelheid in te stellen. Met behulp van een PLC zijn verschillende cycli eenvoudig te programmeren en automatisch uit te voeren.

Snijbladen IP69K aandrijven

Vis- & vleesverwerking

Snijbladen IP69K aandrijven

Wens: Een aandrijving voor het snijden van pluimvee in een volautomatische verwerkingslijn met de hoogste hygiënestandaarden.
Oplossing: Een in V19-opgestelde IP69K RVS elektromotor die voorzien is van afwateringskanalen om zo afval en water af te voeren en de vitale keerringen beschermt.

Trilsysteem voor efficiënt blancheren

Groente- & fruitverwerking

Trilsysteem voor blancheren

Wens: Een efficiënt en kwalitatief blancheerproces uitvoeren; in water, stoom of door beregening.
Oplossing: Een transportband met trilsysteem om groenten voor kant-en-klaarmaaltijden los te trillen en te blancheren. De frequentiegeregelde transportband zorgt voor de juiste verwerkingssnelheid voor een perfect blancheerresultaat.

Bloemen snijden op variërende lengtes

Bloemen & bollen

Bloemen snijden

Wens: Verstelbare knip- en zaagunit die snijbloemen op variërende lengtes afknipt.
Oplossing: Voor de stroomlijning en versnelling van het bloemsnijproces knipt een MIG encodergestuurde unit de bloemen af op de lengte die door de HMI ingesteld is. Een PLC-gestuurde transportband met programmeerbare snelheden levert de bloemen aan.

Efficiënte bagage handlingsystemen

Intralogistiek & distributie

Efficiënte bagage handlingsystemen

Wens: Bagage op vliegvelden efficiënt verwerken; op hoge snelheid en met hoge capaciteit.
Oplossing: Robuuste bagage handlingsystemen aandrijven met in de transportband geïntegreerde trommelmotoren die 24/7 kunnen draaien. Onderhoudsvrij.

Palletiseermachine exact positioneren

Intralogistiek & distributie

Palletiseermachine positioneren

Wens: Zakken in diverse stapelpatronen en op verschillende pallets volautomatisch opstapelen.
Oplossing: De MIG encodergestuurde positioneringsdetectie plaatst de grijparm op de exacte locatie. Samen met de frequentiegeregelde motoren zorgt dit ervoor dat de producten in diverse patronen en op verschillende pallets opgestapeld kunnen worden.

Elektronisch afval versnipperen

Recycling- & afvalverwerking

Elektronisch afval versnipperen

Wens: Elektronisch en elektrisch afval, kabels en aluminiumschroot verkleinen met een granulator of versnipperaar.
Oplossing: Een mechanische besturing die wordt bediend conform het stroomverbruik van de frequentiegeregelde aandrijfmotor zorgt voor een optimale belading van de machine.

Liersysteem offshore viskwekerij aandrijven

Zeevisserij & viskwekerij

Liersysteem offshore viskwekerij aandrijven

Wens: Een liersysteem aandrijven voor het opstellen en binnenhalen van netten bij een offshore viskwekerij.
Oplossing: Een IP67 beschermde aseptische motorreductor met speciale C5-marine coating hijst en viert het net met gecontroleerde snelheid.

Benieuwd hoe BEGE uw onderneming kan helpen?
Maak een afspraak met onze engineers.