Skip to content

BEGE Besturingstechniek

Betrouwbare besturingsoplossingen die de efficiëntie en prestaties van een machine optimaliseren.

Besturingstechniek

Wij begrijpen de technische uitdagingen waarmee machinebouwers worstelen als zij innovatieve en efficiënte machines ontwerpen. Om een industriële omgeving te automatiseren, is motion control een belangrijk element. BEGE is specialist in de besturing van industriële machines.

Complete machinebesturingen

Automatiseringstechnologie zien wij als de kern van industriële productie. Het maakt processen productiever, efficiënter, sneller en betrouwbaarder. Om onze klanten te laten profiteren van de voordelen van automatisering biedt BEGE complete machinebesturingen en aandrijfoplossingen. Dit doen wij voor machinebouwers in diverse branches zoals de levensmiddelenindustrie en land- en tuinbouw.

Wij zijn totaalleverancier van betrouwbare automatiseringssystemen. Als één van de weinige spelers in de markt bieden wij aandrijf- én besturingstechniek onder één dak. En omdat we tevens zelf aandrijfcomponenten produceren, kunnen wij snel leveren en houden we de time-to-market kort.

Besturingspartner

Als kennispartner begeleiden wij machinebouwers bij het automatiseren van hun besturingsprocessen en bieden we betrouwbare besturingsoplossingen voor het optimaliseren van de efficiëntie en de prestaties van een machine.

Wij geven advies over het ontwerp, afgestemd op de toepassing. Onze engineers selecteren de best-passende besturingshardware en weten tevens de software aan klantspecifieke wensen aan te passen.

Met onze kennis, aanbevelingen en support vergroten we samen met de machinebouwer de controle over de productie en verhogen we de productiecapaciteit.

Besturingstechniek bij BEGE

Als specialist in industriële automatisering leveren wij betrouwbare besturingen voor efficiënte en krachtige prestaties van een machine of productielijn.

Hardware engineering

Hardware engineering omvat het proces van ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren van verschillende hardware componenten om tot de beste besturing te komen. Componenten zoals PLC’s, HMI’s, frequentieregelaars, sensoren en controllers. We selecteren enkel 100% compatibele componenten  en zorgen ervoor dat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten en probleemloos met elkaar communiceren.

Onze hardware engineering is altijd afgestemd op de beoogde functionaliteit, regelgeving, klantspecifieke wensen en eisen. De hardware engineers van BEGE zetten de ontwerpspecificaties van een besturingspaneel om naar een elektrotechnisch ontwerp voor een zo economisch en duurzaam mogelijke installatie.

We bieden deze diensten aan voor compleet nieuwe installaties, maar ook voor de aanpassing of uitbreiding van bestaande systemen.

Software engineering

Voor een efficiënte werking van een machine is betrouwbare industriële software in het besturingssysteem essentieel. Onze software engineers zijn experts in het specificeren van de processen en bepalen welke apparatuur en automatisering noodzakelijk is. Samen met de hardware engineer selecteert de software engineer de componenten die in de besturing worden opgenomen.

We vertalen ons advies naar functionele en technische specificaties. We programmeren de benodigde software voor PLC’s, frequentieregelaars en HMI’s conform deze specificaties. We stellen testprotocollen op. We staan machinebouwers bij met maatwerk PLC-besturing en HMI-ontwikkeling en kunnen zowel het besturingssysteem volledig vernieuwen als oude programma’s omzetten naar nieuwere software.

Kennis, advies & ondersteuning

Iedere machine is anders waardoor een standaardinstelling vaak niet volstaat. Bij BEGE weten we dat de handleidingen van veel leveranciers niet duidelijk zijn. Wij begrijpen dat kennis essentieel is voor het correct installeren van een machine. Daarom gaat onze service veel verder dan puur het leveren van de componenten. We bieden functionele kennis aan in de vorm van een ‘quick guide’; een snelstartgids waarmee men direct aan de slag kan gaan en onnodige vertraging voorkomt.

Wij staan in de markt bekend om onze persoonlijke ondersteuning. Zo verlenen wij uitgebreide support bij het programmeren van een PLC of frequentieregelaar, bij het koppelen van alle software met de aandrijf- en besturingscomponenten en bij het tweaken van automatiseringsprocessen. Daarnaast werken wij samen met onze klant om de juiste softwaremodules te combineren voor de meest effectieve programmering en ontwerpen we aangepaste besturingsprocessen. We adviseren over de beste manier waarop de componenten optimaal met elkaar kunnen communiceren.

Uw betrouwbare automatiseringspartner

Wij ontzorgen industriële ondernemingen door hoogwaardige besturingsoplossingen te creëren, te optimaliseren en te onderhouden.

Industriële besturingscomponenten

Voor machinebouwers die innovatieve machines willen ontwikkelen, bieden wij een ruim aanbod industriële besturingscomponenten.

Encoders & sensoren

 • Smart Motor Sensor
 • MIG Aluminium flensencoders
 • MIG RVS flensencoders

Motion control & Servo

 • Regelaars
 • PLC’s
 • HMI’s
 • Remote I/O
 • Servo componenten

Klantspecifieke besturingen

Voor onze engineers is geen besturingsvraagstuk te complex. Met onze kennis en expertise ontwikkelen we besturingen voor complete productieprocessen en kunnen we zelfs probleemloos meerdere machines aansturen.

Wij leveren deskundig advies voor optimalisatie en bieden ongekende ondersteuning. We produceren maatwerk hardware en ontwikkelen software in eigen beheer. Ook verzorgen wij integrale paneelbouw voor onze opdrachtgevers.

Sterk in paneelbouw voor de industrie

Paneelbouw is het zo efficiënt mogelijk bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van automatiserings- en stroomschema’s. We engineeren de hardware voor besturingstechniek tot complete en doeltreffende systemen.

Integrale systeembouw

Besturingskasten en bedieningspanelen zijn de belangrijkste schakel tussen mens en machine. BEGE bouwt kasten en panelen waarin we alle componenten samenvoegen en de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Met elementen die zich onderscheiden door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben onze panelen een lange levensduur en minimale onderhouds- en storingskosten, zonder concessies te doen op de efficiëntie.

Wij begrijpen hoe belangrijk kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid en snelheid zijn bij paneelbouw. Wij ontwerpen turn-key panelen die feilloos werken, ergonomisch verantwoord zijn en gebruiksvriendelijkheid centraal hebben staan. We bouwen conform CE, NEN-EN-IEC 60204 en NEN-EN-IEC 61439. Desgewenst zijn ook ATEX en UL mogelijk. En omdat we enkel werken met kwalitatieve PLC’s, motion controllers, frequentieregelaars, HMI’s, servodrives en schakelaars garanderen wij een hoog rendement. We leggen alle verbindingen aan, bouwen de voeding in en testen de panelen uitgebreid op verschillende systemen.

Paneelbouw op maat

Elke toepassing is anders en daarmee is elk besturingspaneel ook anders. Deze diversiteit vraagt om expertise, vindingrijkheid en branchekennis om een passend paneel te bouwen. Wij leveren paneelbouw op maat. Onze engineers ontwerpen besturingskasten die zowel qua buitenkant als binnenkant geheel op de klantwensen afgestemd zijn.

Onze panelen variëren onder andere in vorm, maatvoering en materiaal. Wij bouwen kleine en grote panelen, in aluminium en RVS, met of zonder IP67-beschermingsklasse, met of zonder ingebouwd HMI-scherm en met open of gesloten systeem voor koeling.

Daarnaast zijn de besturingskasten en bedieningspanelen die wij ontwerpen, afgestemd op branchespecifieke situaties. Hiermee draagt onze paneelbouw bij aan het verkorten van de time-to-market en het minimaliseren van de kosten die gepaard gaan met het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van een machine.

Expert in uw branche

BEGE combineert expertise in aandrijf- en besturingstechnologie met specifieke branchekennis. Het resultaat is een volledig geïntegreerde klantspecifieke oplossing waarmee wij het concurrentievoordeel vergroten van de productiefaciliteit van onze klanten in tal van branches. We weten het antwoord op de uitdagingen van vandaag en de wensen van morgen in de industriële productie.

Levensmiddelen

Voedselveilige, efficiënte en hygiënische verantwoorde aandrijvingen en besturingen voor voedselverwerkende omgevingen.

Land- & tuinbouw

Energiezuinige, sterke en kosteneffectieve aandrijvingen en besturingen voor land- en tuinbouw toepassingen.

Verpakkingen & intralogistiek

Flexibele, nauwkeurige en duurzame aandrijvingen en besturingen voor optimale (intra)logistieke processen.

Bulk & stortgoed

Robuuste en gecertificeerde aandrijvingen en besturingen voor een productieve en veilige bulk- en stortgoed-omgeving.

Marine & offshore

Corrosiebestendige en betrouwbare aandrijvingen en besturingen voor de marine en offshore industrie.

Onze expertise

 • Besturingspartner met jarenlange ervaring
 • Deskundig advies over de besturing van de machine
 • Uitmuntende support en ondersteuning
 • Aandrijf- én besturingstechniek in eigen huis
 • Maatwerk hardware en software ontwikkeling
 • Professionele paneelbouw
 • Optimalisatie van het automatiseringsconcept
 • Support bij de inbedrijfstelling
 • Flexibele organisatie met korte lijnen
 • Vertegenwoordiger van gerenommeerde merken
 • Uitgebreid distributeursnetwerk
 • Betrouwbare, geavanceerde technologieën

Klantvoordelen

 • Betrouwbare besturingsoplossingen
 • Efficiënte productieprocessen
 • Optimale controle over de besturing
 • Complete automatiseringsoplossingen
 • Afgestemd op klant- en branchespecifieke eisen
 • Complete en doeltreffende machinebesturing
 • Verhoogde productiecapaciteit
 • Succesvolle realisatie van motion control
 • Persoonlijke benadering en hoge betrokkenheid
 • Breed en stabiel productportfolio
 • Wereldwijde beschikbaarheid en snelle levering
 • Kostenefficiënt en duurzaam
 • Capaciteit om concurrerender te zijn
 • Uitstekende informatienauwkeurigheid
 • Verminderde belasting op interne planning- en ontwerpafdeling
 • Veiligere omgeving voor operators en overige werknemers
 • Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Benieuwd hoe BEGE uw onderneming kan helpen?
Maak een afspraak met onze engineers.