Skip to content

BEGE MIG® flens encoders

Compacte magnetische incrementele en absoluut encoders voor precieze positiebepaling in industriële automatiseringssystemen.

BEGE MIG encoders

De BEGE MIG® encoder is een magnetische impulsgever voor tussenbouw met uiterst hoge signaalkwaliteit en hoogwaardige verwerking. De MIG is compatibel met nagenoeg alle regelingen en is uitstekend geschikt om bestaande aandrijvingen te optimaliseren. Onze gepatenteerde flensencoders passen in iedere machine.

 BEGE MIG encoder: de magnetische flensencoder die ultraprecisie en compactheid combineert.

Ultra-precieze en compacte encoders

Werkt uw machine niet efficiënt genoeg? Overweegt u een encoder toe te passen, maar biedt de aandrijving niet voldoende ruimte? Bent u ontevreden over uw huidige encoder en baalt u van de onnauwkeurige feedback? Of vindt u dat de  betrouwbaarheid van de aandrijving te wensen overlaat?

BEGE biedt Nederlandse machinebouwers de oplossing. Als producent van de BEGE MIG encoder leveren wij de flensencoder die ultraprecisie en compactheid combineert.

0%
Beter beschermd
0%
Snellere assemblage
0%
Nauwkeuriger
0%
Compacter
0%
Minder materiaal
0%
Meer rendement

De 4 belangrijkste voordelen van de BEGE MIG encoder

1. Past altijd

Omdat de BEGE MIG encoder geïntegreerd is tussen de motor en de tandwielkast zijn er geen motoraanpassingen vereist zoals een verlengde ventilatorkap of NDE-as. De encoder is compatibel met alle gangbare IEC- en NEMA elektromotoren- en tandwielkastmerken, zoals STARK, Siemens, ABB, SEW, Nord, WEG, HEW, Bonfiglioli en Techtop.

2. Zeer compact

Machines en aandrijvingen die de BEGE MIG encoder gebruiken worden nauwelijks langer. De encoder wordt gemonteerd tussen motor.

3. IP67

Door de tussenmontage is de BEGE MIG encoder volledig beschermd tegen vuil, stof, corrosie en vloeistoffen. Zelfs tijdens hogedrukreiniging.

4. Robuust en schokbestendig

Dankzij het gebruik van een gevulkaniseerde kunststof magneet is de encoder robuust en schokbestendig.

Hoogwaardige encoders

Deze compacte, stofdichte en volledig schok- en waterbestendige flensencoder past in omgevingen waar hygiëne zeer belangrijk is. De combinatie van alle eigenschappen maakt dat de MIG incrementele encoder de juiste oplossing is voor wanneer precisie telt.

Revolutionair en robuust

Wat de BEGE MIG encoder innovatief maakt, is het gebruik van een flens in combinatie met een synthetische magneetring. Normaliter bevat een encoder een ringvormige ferrietmagneet; een keramisch materiaal dat bros en daardoor kwetsbaar is.

In tegenstelling tot andere typen encoders heeft de BEGE MIG encoder een robuuste magneetring van een gevulkaniseerde kunststof. Deze encoder is gemakkelijk te monteren en dankzij de schokbestendigheid breekt hij niet tijdens plaatsing noch tijdens het proces.

Compact en nauwkeurig

Reguliere encoders zijn heel precies, maar kwetsbaar in een industriële omgeving, omdat ze niet tussen de motor en tandwielkast kunnen worden ingebouwd. En encoders die wél geschikt zijn voor tussenbouw, bieden geen hoge precisie.

De BEGE MIG encoder combineert het beste van beide werelden. De encoder is compact, omdat hij als flens tussen de elektromotor en tandwielkast ingebouwd wordt. En hij biedt daarnaast een zeer hoge precisie. Waar vergelijkbare encoders veelal tot 50 impulsen gaan, gaat de BEGE MIG encoder tot 2048 pulsen. De BEGE encoder is dus veertig keer zo precies.

Klantspecifiek

BEGE levert klantspecifieke oplossingen. We zorgen ervoor dat de aandrijfsystemen die we leveren naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen van onze opdrachtgever.

Een voorbeeld is onze RVS MIG encoder.
Als gevolg van steeds strengere wetgeving dienen organisaties in de levensmiddelenbranche aan strikte eisen te voldoen. Ongeacht of een aandrijving nu wel of niet met voedsel in aanraking komt. BEGE denkt mee met machinebouwers en andere bedrijven die in deze sector actief zijn en ontwikkelde een MIG encoder in RVS.

Integrale Aandrijfsystemen

Niet alleen voor losse aandrijfonderdelen zoals een MIG encoder zijn machinebouwers bij ons aan het juiste adres; wij engineeren ook volledige systemen die probleemloos in elke automatiseringsomgeving geïntegreerd kunnen worden.

Dankzij onze ervaring, expertise en continue innovatie weten wij alle componenten perfect met elkaar te combineren tot een integraal aandrijfsysteem. En omdat er met maar één partner contact is, blijft alles overzichtelijk en kan er snel geschakeld worden.

Klantspecifieke encoders voor elke toepassing

Wij ontwikkelen en produceren klantspecifieke aandrijvingen waar zeer regelmatig een MIG encoder geïntegreerd wordt. Hieronder beschrijven we enkele toepassingen. Beweeg over een vlak om de oplossing te lezen.

Flessen vullen zonder schuimvorming

Drank & bottelen

Flessen vullen zonder schuimvorming

Wens: Flesmonden nauwkeurig positioneren in een flessenvulmachine en zo schuimvorming te beperken.
Oplossing: Om koolzuurhoudende dranken exact onder de juiste hoek af te vullen, positioneren we de flesmond met een wormwiel motorreductor, aangedreven door een MIG encoder.

Snelheid buisrailwagens regelen

Gewasverzorging

Snelheid buisrailwagens regelen

Wens: Hoogte en rijsnelheid regelen voor buisrailwagens tijdens gewasverzorging op hoogte.
Oplossing: Met PLC-programmatuur worden hoogte en snelheid eenvoudig en veilig op elkaar afgestemd. De MIG-encoder geeft nauwkeurige feedback over de positie en hoogte van de wagen en blokkeert ongewenste versnelling.

Efficiënt hermetisch verpakken in folie

Voedingsmiddelenverpakkingen

Efficiënt hermetisch verpakken in folie

Wens: Delicate producten zoals wraps, kaas en pannenkoeken efficiënt hermetisch verpakken in plastic of folie.
Oplossing: Een efficiënte aandrijving voor hygiënische vul- en sluitmachines. Het MIG encodergestuurde regelingssysteem van de foliebaan zorgt voor een nauwkeurige zaklengte om verspilling te voorkomen.

Frequentieregeling voor kruidentoevoer

Stortgoed voedingsmiddelen

Frequentieregeling voor kruidentoevoer

Wens: Juiste toevoer van kruiden en poeders voor big-bags of plastic-sealed kartonnen dozen.
Oplossing: RVS aangedreven doseerschroeven met frequentieregeling. De verpakking wordt automatisch op de juiste vulplek gepositioneerd door de PLC op basis van MIG encoderfeedback.

MIG voor mobiele kraan positionering

Havens & goederenoverslag

MIG voor mobiele kraan positionering

Wens: Mobiele havenkranen opstellen voor zeecontaineroverslag van schip naar land.
Oplossing: Feedback van de MIG encoder positioneert de kraan nauwkeurig. Het beveiligingssysteem garandeert dat de container alleen gelift kan worden als de kraan exact op de juiste plaats staat.

BEGE & Ströter

Als gevolg van de overname van Ströter Antriebstechnik door BEGE zijn wij sinds 2015 producent van de MIG encoder. Dit maakt ons flexibel qua levertijden en aanpassingen.

Innovatieve doorontwikkeling

Bij Ströter heeft innovatie altijd een zeer belangrijke rol gespeeld. Al sinds de oprichting waren ze hun tijd ver vooruit. Ook na de overname van Ströter in 2015 hebben wij de innovatietrend voortgezet. Onder andere met de doorontwikkeling van de flensencoder. De MIG is dankzij continue optimalisatie nóg compacter geworden en wordt inmiddels in verschillende varianten aangeboden.

Next generation MIG encoders

Onze engineers werken aan innovatieve oplossingen om onze impulsgevers te optimaliseren. Met een eigen engineering lab, testfaciliteiten en werkplaats ontwerpen en ontwikkelen we the next generation MIG encoders en kunnen we verdere ontwikkelingen van het programma doorvoeren.

BEGE MIG encoders: de verschillende uitvoeringen

Ons productportfolio bestaat uit zes verschillende MIG encoders.

BEGE MIG BASIC

Incrementeel encoder.

Deze compacte, stofdichte en volledig schok- en waterbestendige flensencoder past in omgevingen waar hygiëne zeer belangrijk is. De combinatie van alle eigenschappen maakt dat de MIG BASIC encoder de juiste oplossing is voor wanneer precisie telt.

BEGE MIG NOVA+

Incrementeel encoder.

De incrementele encoder waar het allemaal mee begon. Maar inmiddels doorontwikkeld tot een compacte, stofdichte en volledig schok- en waterbestendige flensencoder die past in omgevingen waar hygiëne zeer belangrijk is.

Tot 2.048 pulsen, verkrijgbaar in IEC-bouwgrootte tot 225 en met flensdiameter tot 450mm.

BEGE MIG AST

Absoluut encoder.

Dankzij het geheugen weet deze encoder direct de juiste positie zodra de machine opnieuw wordt ingeschakeld, na bijvoorbeeld een stroomstoring. De combinatie van alle eigenschappen maakt dat de MIG absoluut encoder de juiste oplossing is voor wanneer precisie telt.

BEGE MIG RVS

Roestvaststalen encoder.

Deze compacte en waterbestendige flensencoder is speciaal ontworpen voor toepassingen in hygiënische of corrosieve omgevingen zoals de voedselproductie en de maritieme industrie.

BEGE MIG HYDRO

Encoder voor hydraulische motoren.

Deze compact en stofdichte flensencoder is speciaal op maat gemaakt voor flensafmetingen van (Danfoss) hydraulische motoren.

BEGE MIG NEMA

Encoder voor Noord-Amerika.

De gepatenteerde NEMA flensencoder voor ultra-precieze positionering voor Noord-Amerikaanse machinebouwers.

Download de MIG infosheet

Meer lezen over BEGE MIG encoders? Of wilt u de informatie delen met de inkoper, engineer of directeur van uw bedrijf? Download de MIG infosheet (pdf).

Vergelijking BEGE MIG encoders

BEGE Aandrijftechniek ontwerpt, ontwikkelt en produceert een uitgebreide serie gepatenteerde encoders van hoogstaande kwaliteit en in de praktijk bewezen betrouwbaarheid.

Ga naar de vergelijkingstabel om in één oogopslag de verschillen tussen alle BEGE MIG encoders te ontdekken.

Meld u aan voor BEGE nieuws en updates