skip to Main Content

RVS aandrijvingen

Efficiënte, hygiënische, economische en duurzame RVS aandrijvingen met een hoog rendement op het gebied van productiviteit.

Het belang van een goede RVS aandrijving

Werkt uw RVS machine niet efficiënt genoeg? Vindt u dat de levensduur van de RVS aandrijving te wensen overlaat? Vermoedt u dat de aandrijving nog beter tegen bacteriële besmetting beschermd kan worden, maar u weet niet hoe? Of overweegt u uw huidige aandrijving te vervangen door een RVS versie?

Voedselveilige RVS aandrijving

Als aandrijfpartner van machinebouwers in de industrie begrijpen wij dat naast maximale productie en winst, de grootste prioriteit ligt bij productveiligheid.

Wij kennen de specifieke uitdagingen van machinebouwers in de agrifood en weten hoe belangrijk het is dat een aandrijving voedselveilig en rendabel is en goede prestaties levert. Daarom bieden wij een breed scala aan roestvaststalen componenten.

Ook werken we nauw samen met machinebouwers in een co-engineeringstraject. Onze engineers adviseren over de juiste technische keuzes en omdat we naast deze gedegen kennis en kunde de componenten in huis produceren, garanderen we dat alles naadloos op elkaar aansluit.

In een omgeving waar productieprocessen steeds hoogtechnologischer en meer klantspecifiek worden, leveren wij voedselveilige RVS aandrijfsystemen die enerzijds leiden tot aanzienlijk lagere bedrijfskosten en aan de andere kant een hoge betrouwbaarheid garanderen.

Conform wet

Voedselveilig

Hygiënisch

Kosten-effectief

Duurzaam

Corrosie-bestendig

BEGE RVS aandrijving

Jarenlange ervaring, feedback van klanten en voortdurende optimalisatie en doorontwikkeling van onze producten
zorgen ervoor dat industriële ondernemingen altijd de meest geavanceerde RVS aandrijving kunnen toepassen.
BEGE is fabrikant van RVS motorreductoren, tandwielkasten en encoders. Wij zijn tevens leverancier van RVS elektromotoren, transmissiecomponenten en haakse tandwielkasten.

RVS elektromotor

RVS elektromotoren zijn uitermate geschikt voor toepassingen waar de hoogste hygiënenormen gelden. Met onze RVS elektromotoren voldoet uw aandrijving altijd aan de HACCP-eisen.

De hygiënenormen vereisen dat een installatie hogedrukreiniging kan doorstaan. Standaard levert BEGE RVS motoren die deze normen overtreffen en bestand zijn tegen een zeer intensieve reiniging: tot 100 Bar op korte afstand (10-15 cm) en tot 80° Celsius. Onze draaistroommotoren zijn tevens geschikt voor frequentieregeling tussen 5 – 75 Hz.

RVS tandwielkast

De RVS tandwielkasten die wij aanbieden, zijn ontworpen voor toepassingen waar de hoogste hygiënenormen gelden.

We leveren rechte, haakse, kegelwiel- en wormwielreductoren voor alle mogelijke machineontwerpen. Uitgangspunt is ruimtebesparing zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

De hoge efficiëntie, robuustheid en nauwkeurigheid garanderen een lange en onderhoudsvrije levensduur.

RVS motorreductor

RVS motorreductoren van BEGE worden niet alleen vaak toegepast in omgevingen die aan de hoogste hygiënestandaarden moeten voldoen, maar ook in situaties waar extreem hoge vochtigheidsgraden en reinigingscycli voorkomen. Zoals bij brouwerijen, vlees- en gevogelteverwerkers en zuivelfabrieken.

Of het nu gaat om conveyor systemen, intralogistiek of hygiënische toepassingen; de eigenschappen van RVS motorreductoren zijn de perfecte oplossing voor tal van industrieën.

Conform wetgeving

Conform wetgeving


 • Voldoen aan alle internationale regels voor voedselveiligheid
 • Conform hygiënische veiligheidseisen zoals HACCP, EHEDG, FDA
 • Bestand tegen intensieve- en hogedrukreiniging
Voedselveilig

Voedselveilig


 • FDA-goedgekeurde componenten
 • Food Grade kwaliteit
 • Voorkoming van voedselverontreiniging
Hygienisch Ontwerp

Hygiënisch ontwerp


 • Makkelijk schoon te maken
 • Weerstand tegen zuur en alkaline
 • Hoogwaardig roestvast staal
Kosteneffectief

Kosten-effectief


 • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding
 • Minder onderhoud, vervangingen en stilstand
 • Hoger rendement dankzij IE4 super premium efficiency
Duurzaam

Duurzaam


 • Verminderde milieubelasting
 • Lagere TCO dankzij bovengemiddelde levensduur
 • Toekomstbestendig door verminderde CO2- uitstoot
Corrosiebestendig

Corrosiebestendig


 • Bestand tegen roestvorming, zuur en alkaline
 • Langere levensduur
 • Slijtvast en weersbestendig

BEGE RVS aandrijvingen: de verschillende componenten

Wij leveren een zeer ruim assortiment RVS aandrijvingen en -componenten. Veel componenten zijn onderling uitwisselbaar en met de vele opties en accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos. Zoals een maatwerk RVS aandrijving bestaande uit een IP69K-beschermde motorreductor met ingebouwde rem en MIG flensencoder.

RVS Tandwiel Motorreductoren

Hygiënisch en slijtvast. Met de BEGE Ströter RVS tandwiel motorreductoren voldoet een aandrijving altijd aan de HACCP- en EHEDG-normen.

Onze RVS motorreductoren zijn ontworpen voor toepassingen waar de hoogste hygiënenormen gelden, zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

RVS Kegelwiel Motorreductoren

Zeer hoog rendement en onderhoudsarm. BEGE Ströter RVS kegelwiel motorreductoren bieden consistente en optimale betrouwbaarheid onder zware werkomstandigheden en S1-100%.

Verschillende as- en flensconfiguraties zijn mogelijk dankzij het modulaire systeem.

RVS Wormwiel Motorreductoren

Compact en voordelig. RVS wormwiel motorreductoren van BEGE kenmerken zich door de hoogwaardige kwaliteit, compactheid en universele bouwvorm. De motorreductor kan op diverse manieren gemonteerd worden in de machine of toepassing.

De krachtige overbrengingen zijn stil lopend, ongevoelig voor schokbelasting en voldoen aan de hoge eisen van tegenwoordig.

RVS LAT Trommelmotoren

Ruimtebesparend en onderhoudsvrij. LAT Trommelmotoren dienen voor de aandrijving van transportbanden voor massagoederen. Ook worden ze toegepast in bandloze aandrijvingen.

Dankzij het ruimtebesparende ontwerp en de uitgebreide opties zijn deze trommelmotoren geschikt voor de meest uiteenlopende bedrijfsomstandigheden.

RVS Haakse Tandwielkasten

Voedselveilig en onderhoudsvrij. RVS haakse reductoren zijn ideale haakse tandwielkasten voor de voedselverwerkende en farmaceutische industrie.

De combinatie van materiaalkeuze, ontwerp en afwerking leidt tot maximale hygiëne en zuur- en alkalibestendigheid. Hun hoge efficiëntie, robuustheid en nauwkeurigheid garanderen een lange en onderhoudsvrije levensduur.

RVS IE4 Elektromotoren

Energiezuinig en ruimtebesparend. Deze IE4 Super Premium Efficiency RVS elektromotoren zijn ontworpen om een aanzienlijk lager energieverbruik te bieden.

De combinatie van het elegante ontwerp met hoogwaardige componenten leidt tot een elektromotor die krachtige prestaties, ruimtebesparing en voedselveiligheid biedt.

RVS Premium Elektromotoren

Krachtig en voedselveilig. De beschermingsklasse van deze IE3 RVS premium motoren is IP69K dankzij een ingegoten klemmenbord, VITON O-ringen en een standaard ingebouwd drukventiel.

De hoogwaardige materialen, zoals AISI 316 RVS, maken deze AC-motoren geschikt voor toepassing in situaties waar de hoogste hygiënenormen gelden.