Skip to content

Aandrijfkettingen & kettingwielen

Hoogwaardige kettingen en kettingwielen voor betrouwbare kettingaandrijvingen. Ruime voorraad en snelle levering.

Betrouwbare kettingaandrijvingen

Een kettingaandrijving is een eenvoudige en bewezen manier om vermogen over te brengen van elektromotoren en motorreductoren naar andere onderdelen van een machine of installatie. De belangrijkste toepassing is in een lopende band voor de verplaatsing van materialen en producten. Alle typen kettingaandrijvingen hebben een hoog rendement en garanderen een slipvrije koppeloverdracht. Voor de meest uiteenlopende kettingaandrijvingen biedt BEGE hoogwaardige kettingen en kettingwielen.

Ruime voorraad transmissiecomponenten met snelle levering

De beste omschrijving van ons aanbod aandrijfkettingen en -kettingwielen is drieledig: ruime voorraad, direct leverbaar en een goede prijs.

Wij begrijpen dat een vlotte levering van transmissiecomponenten in deze tijden essentieel is, zonder daarbij in te boeten op kwaliteit of prijs. Onze zeer ruime voorraad kettingen en kettingwielen stelt ons in staat direct te leveren voor een vlotte time-to-market.

BEGE verschilt van andere aanbieders op de markt doordat we gedegen advies geven over het best-passende transmissiecomponent en het juiste materiaal voor een bepaalde kettingaandrijving.

We leveren ook maatwerk, afgestemd op branche- of klantspecifieke wensen. Zo maken we kettingen op de juiste lengte en monteren we (speciale) meenemers en passen we standaardkettingwielen aan met bijvoorbeeld een andere boring of tapgat. Lees meer over maatwerk transmissiecomponenten.

Ruime voorraad

Direct leverbaar

Naar wens aanpasbaar

Hoge kwaliteit

Extreme precisie

Lage prijs

Aandrijfkettingen en kettingwielen

Kettingaandrijvingen worden wereldwijd toegepast vanwege het hoge rendement. Voor een optimale kettingaandrijvingen leveren wij hoogwaardige kettingen en kettingwielen.

Kettingen

Wij bieden kettingen aan van het merk TYC: een van de belangrijkste internationale fabrikanten van kwaliteitskettingen. TYC ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar industriële kettingen.

Ons assortiment industriële kettingen bestaat onder andere uit rollenkettingen, holleboutkettingen, transportkettingen en flyerkettingen. Enkele kenmerken:

 • Zeer precies
 • Krachtige prestaties in de zwaarste toepassingen
 • Hoge mechanische sterkte en slijtvastheid
 • Onderhoudsarm
 • Verschillende materialen beschikbaar
 • Uitgebreid getest
 • Uitwisselbaar met standaard ANSI / ISO-kettingen

Kettingwielen

Voor de goede werking van een kettingaandrijving zijn naast de precisie van de ketting ook nauwkeurig gefabriceerde kettingwielen nodig. BEGE biedt kettingwielen, plaatwielen, klembus kettingwielen en kettingspanwielen.

Wij hebben alleen wielen in ons assortiment waarbij de ketting probleemloos in de vertanding grijpt. Alle zijn leverbaar in de meest voorkomende afmetingen, maar ook in afwijkende uitvoeringen. Enkele kenmerken:

 • Hoogwaardige techniek
 • Conform DIN-voorschriften
 • Optimale slijtvastheid
 • Specifieke oppervlaktebehandelingen mogelijk
 • Vertanding in allerlei materialen op aanvraag
 • Afwijkende uitvoeringen beschikbaar
 • Onderhoudsarm

Toepassingen aandrijfkettingen en kettingwielen

Onze klanten integreren aandrijfkettingen en -kettingwielen in hun machines voor uiteenlopende toepassingen:

 • Zaai- en oogstmachines
 • Suiker, koek, brood, conserven
 • Intern transport en heftechniek
 • Liften en roltrappen
 • Bosexploitatie en houtzagerijen
 • Glas- en dakpannenfabricage
 • Papierproductie
 • Energiecentrales en telecom
 • Verpakkingsbottellijnen
 • Mijnbouw en steengroeven
 • Petrochemie en cementfabrieken
 • Wasserijen, ververijen, leerlooierijen
 • Compressoren, pompen, turbines
 • Rotatiepersen en offsetmachines
 • Raillorries en spoorwegmateriaal
 • Transportinstallaties en hijstoestellen
 • Staalfabrieken, walsen, gieterijen
 • Haveninstallaties
 • Schrapers en hefwerktuigen
 • Spinnerijen, weverijen, breimachines
 • Abattoir, zouterijen, rokerijen
 • Betonmolens en elektrische kranen
 • Droogkamers en silo’s
 • Sluizen en beweegbare bruggen

Klantspecifieke kettingen en kettingwielen

BEGE levert niet alleen aandrijfkettingen, kettingwielen en andere transmissiecomponenten; we geven ook advies en ontwikkelen innovatieve maatwerkoplossingen, afgestemd op branche- of klantspecifieke wensen.

Advies

Onze jarenlange ervaring met kettingen, wielen en smeringen stelt ons in staat klantspecifiek advies te verstrekken.

Centraal in onze aanbeveling staat een optimaal draaiend productieproces; we kijken verder dan enkel de kettingaandrijving. We focussen ons op de klantspecifieke toepassing en de daarmee samenhangende prestatie-eisen. We ontwikkelen indien nodig, samen met onze klanten integrale aandrijfsystemen.

De bedrijfsomstandigheden bepalen welke uitvoering het meest geschikt is, daarom beoordelen we cruciale factoren zoals draagkracht, precisie, spanningscriteria, levensduur en onderhoudsroutines. Zo waarborgen we het gebruik van de juiste materialen, afmeting en vertanding.

Maatwerk

Indien uit het advies blijkt dat de aandrijving een maatwerkketting of -kettingwiel vereist, dan produceren we op aanvraag wat niet standaard beschikbaar is. Van afwijkende boringen tot robuuste kettingen met corrosiewerende coating, van niet-standaard tandaantallen tot onderhoudsarme kettingen en speciale smeringen.

Aandrijfkettingen bieden we ook aan in RVS, met een optimale coating voor corrosieweerstand of met geharde tanden (C45 – 55). Om een betere slijtvastheid te bereiken, voeren we specifieke oppervlaktebehandelingen uit zoals verzinken of vernikkelen. Ook passen we standaardkettingen en -kettingwielen op verzoek aan.

Uw betrouwbare aandrijfpartner

Wij ontzorgen industriële ondernemingen door hoogwaardige aandrijvingen te creëren, te optimaliseren en te onderhouden.

BEGE kettingen & kettingwielen: een overzicht

Ons assortiment transmissiecomponenten bestaat uit een negental productgroepen:

Rollenketting – RK

Krachtig en veelzijdig. ANSI/ISO rollenkettingen dienen vaak als vermogensoverbrenging of lastketting, maar met speciale meeneemschakels zijn ze ook zeer geschikt als transport- of draagketting. We leveren simplex, duplex en triplex rollenkettingen.

Rendement tot 98%, lange levensduur van ca. 15000 uur, conform ANSI- en ISO-normen geproduceerd, kwalitatief hoogwaardige afwerking.

Beschikbare materialen: staal, vernikkeld, verzinkt, RVS (AISI 304, 316 en 600) en optimum coating.

Holleboutketting – HB

Sterk en slijtvast. Onze ANSI/ISO holleboutkettingen bieden dankzij hun precisie onbegrensde mogelijkheden.

Grote flexibiliteit dankzij de gaten waarin meenemers geplaatst kunnen worden. Holleboutkettingen zijn onderling te verbinden waardoor een ‘transportmat’ ontstaat.

Beschikbare materialen: staal, vernikkeld en RVS (AISI 304, 316 en 600).

Transportketting – TRK

Krachtig en superieur. Onze ISO transportkettingen zijn ontworpen voor zware belasting en zijn geschikt voor toepassingen met hoge rij- en laadvereisten.

Volgens DIN 8167 en DIN 8168.
Beschikbaar in staal.

Flyerkettingen – FLK

Krachtig en robuust. De flyerkettingen die wij aanbieden zijn beschikbaar conform ASME en ISO.

Onze klanten passen flyerkettingen toe voor hijs- en hefdoeleinden zoals in heftrucks, giekvrachtwagens, vorkliften en goederenliften.

Volgens DIN 8152, ASME B29.8.
Beschikbaar in staal.

Kettingwielen – KW

Grote diversiteit en direct leverbaar. Wij voeren een uitgebreide serie kettingwielen en bieden alle standaarduitvoeringen, RVS en minder gangbare tandaantallen in simplex, duplex en triplex.

Standaard leveren wij alle kettingwielen met een voorboring. Op verzoek verzorgen we afwijkende, klantspecifieke uitvoeringen zoals pasboringen, volledig voorzien van spiebaan en/ of tapgat.

Volgens DIN 8167 en DIN8180.
Beschikbaar in staal, gietijzer, RVS en kunststof.

Plaatwielen – PL

Allround en snelle levering. De simplex plaatwielen die wij aanbieden zijn direct of op zeer korte termijn leverbaar.

Deze plaatwielen zijn beschikbaar in een zeer ruime range: 8 – 125 tanden en een boring van 6 – 40mm.

Volgens DIN 8167.
Beschikbaar in staal, RVS en kunststof.

Klembus kettingwielen – TBKW

Direct gebruiksklaar en geen as- of naafbewerking vereist. Onze klembus kettingwielen zijn direct of op zeer korte termijn leverbaar.

Deze klembussen zijn uitwendig conisch en hebben een cilindrische boring. Bij extreme toepassingen zoals stotende belasting, grote positieve of negatieve versnellingen is een spie noodzakelijk. In dat geval voorzien we de klembussen van een spiebaan volgens DIN 6885.

We leveren simplex en duplex klembus wielen in diverse tandenaantallen: van 15 tot 95 en een boring van 43 – 180mm.

Volgens DIN 8167.
Beschikbaar in staal en gietijzer.

Kettingspanwielen – KSPW

Nauwkeurige uitlijning door hoge precisie. Onze ruime voorraad kettingspanwielen kenmerken zich door hun uitmuntende nauwkeurigheid.

Alle kettingspanwielen worden geleverd met een ingebouwd kogellager voorzien van levensduursmering. De verlengde binnenring maakt montage zonder afstandsringen mogelijk. Kogellager en plaatwielen zijn door een perspassing met elkaar verbonden.

Deze simplex kettingspanwielen zijn beschikbaar met 12 – 21 tanden en een boring van 16 – 25mm.

Beschikbaar in staal en kunststof.

Kettingspanners & Geleiders

Allround en hoogwaardig. De levensduur van een ketting wordt aanzienlijk verlengd door een juiste spanning.

Een kettingspanner duwt de ketting op spanning en voorkomt dat de aandrijving gaat doorhangen of klapperen. Daarnaast heeft een spanner een dempende werking die trillingen en stotende krachten opvangt.

Lange kettingen hebben de neiging te gaan doorhangen wat leidt tot onnodige slijtage van de ketting. Dit kan voorkomen worden door de ketting in geleideprofielen te laten lopen. Onze polyethyleen geleideprofielen voorkomen slijtage door het glijden op koper en staal.

Onze engineers beschikken over de juiste kennis en ervaring om het juiste transmissiecomponent voor uw toepassing te selecteren. Neem contact op.

Engineering

BEGE is niet alleen leverancier en distributeur van aandrijfkettingen en kettingwielen. Wij ontzorgen industriële ondernemingen door losse componenten tot geoptimaliseerde aandrijfsystemen te combineren.

Lees alles over hoe wij complete en intelligente integrale aandrijfoplossingen engineeren.

Servicevoordelen van BEGE

 • Langdurige beschikbaarheid van componenten
 • Korte levertijd dankzij voorraad in Sassenheim
 • Snelle levering
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Klantspecifiek advies
 • Maatwerkmogelijkheden

Meld u aan voor BEGE nieuws en updates