skip to Main Content

Over ons

BEGE professionaliseert aandrijfprocessen door betrouwbare aandrijfsystemen te creëren, optimaliseren en onderhouden.

Al 70 jaar bedreven in aandrijven

In 1950 is BEGE ontstaan als groothandel in aandrijftechniek. Sinds die tijd hebben wij talloze bedrijven succesvol begeleid bij het professionaliseren van hun aandrijfprocessen. Waarom kiezen zij voor BEGE? Wij stellen de onderneming van onze klant centraal. We brengen een oplossing die relevant is voor uw bedrijf.

Elke aandrijving is uniek

BEGE kijkt anders naar bedrijven en hun aandrijvingen. Als machinebouwer heeft u nu eenmaal een andere behoefte dan wanneer u dealer of eindklant bent. En in de levensmiddelenindustrie zijn andere factoren van invloed dan in de land- en tuinbouw.

Bij BEGE komen we niet met een standaardoplossing die net niet aansluit bij uw wensen. We bouwen aan langdurige relaties waarbij we ons focussen op hoe onze aandrijfsystemen optimaal bijdragen aan de realisatie van uw specifieke ambities.

Samen

Dit bereiken we door samen te werken aan solide partnerschappen, waarbij persoonlijke relaties centraal staan. Met meer dan 50 gepassioneerde medewerkers zijn wij betrokken bij uw onderneming en luisteren en denken met u mee.

Wij streven altijd naar een snelle en volledige oplossing. Ook tijdens onvoorziene momenten kunt u op ons vertrouwen. Tot slot hechten wij waarde aan kwaliteit en efficiency; termen die kennisvergroting en product- en procesinnovatie faciliteren.

Missie

Wij creëren, optimaliseren en onderhouden betrouwbare aandrijfsystemen zodat uw industriële onderneming, groot of klein, ontzorgd wordt.

Visie

Samen met onze klanten en partners groeien en innoveren wij om efficiënte oplossingen en solide partnerschappen te creëren die procescontinuïteit verzekeren.

Waarden

Focus op onze klant, hoge kwaliteit en prestaties, geïntegreerde oplossingen en innovatief met open blik richting de toekomst.

BEGE door de jaren heen

Blader door de foto’s om meer te weten over de bijzondere geschiedenis en ontwikkelingen van BEGE.

1950 - 1959 De beginjaren In 1950 kreeg Bernardus Gerardus Paulides de mogelijkheid elektromotoren van Baumuller te gaan verkopen. Vanaf zijn zolderkamer richtte hij de firma Technisch Handelsbureau BéGé NV op. Niet veel later startte hij met de verkoop van motorreductoren. 1960 - 1969 Voorraad en levering De jaren 60 werden gekenmerkt door verhuizingen voor meer werk- en magazijnruimte. Ook kocht BéGé een eigen vrachtwagen waarmee de levertijden aanzienlijk verkort werden. Het draaide destijds al om voorraad en levertijd waardoor BéGé ook in mindere tijden uit voorraad kon leveren. Iets dat in die periode uniek was. 1970 - 1979 Uitbreiding In de jaren 70 ging de uitbreiding verder. De voorraad omvatte inmiddels diverse elektromotoren, motorreductoren en producten van Ströter, Dierking, Gronau, Atek en Weier.
Uitbreiding naar Wassenaar leidde tot een nieuwe, centrale opslaghal van ruim 600m2.
1980 - 1989 Generatiewisseling Zoon Gerard Paulides en zijn compagnon Frans Spreksel namen medio jaren 80 het bedrijf over. B.G. Paulides vertelde: "Het is -met pijn in mijn hart- tijd om BéGé aan de jeugd over te dragen."
Door wijzigingen in het aanbod van Dierking besloot BEGE een eigen motorreductor op de markt te brengen.
1990 - 1999 Sassenheim In 1993 verhuisde BEGE naar Sassenheim. Het terrein van ruim 7000m2 werd voor meer dan 4200m2 bebouwd, waarvan één derde opslagruimte was.
Inmiddels is de opslagcapaciteit uitgebreid tot ruim 4500m2 (2017).
2000 - 2009 Innoverende totaalleverancier De eeuwwisseling stond in het teken van innovatie. BEGE ontwikkelde RVS aandrijvingen en elektromotoren voor de levensmiddelenindustrie.
BEGE ging een samenwerkingsverband aan met onder andere LAT wat er toe leidde dat BEGE zich verder ontwikkelde tot totaalleverancier in de aandrijftechniek.
2010 - heden Betrouwbare aandrijfpartner In dit decennium nam BEGE de verkoopactiviteiten van LAT Trommelmotoren én de verkoop- en productiewerkzaamheden van Ströter Antriebstechnik GmbH over. Deze gebeurtenissen hebben er toe geleid dat BEGE zich kon ontwikkelen tot volwaardig fabrikant van een breed productportfolio aan motorreductoren. 2010 - heden Meer capaciteit In 2017 heeft BEGE de semi-automatische spuiterij verbeterd om de efficiëntie, capaciteit en kwaliteit van de coatings te verhogen.
Ook is de productie- en magazijncapaciteit uitgebreid wat leidde tot verbetering van de kwaliteit en kortere levertijden.
2010 - heden Productinnovatie Eind jaren 10 voegde BEGE de MIG encoder en Bosch Rexroth frequentieomvormers toe aan het gamma van hoogwaardige componenten. Vanaf deze periode leverde BEGE niet alleen de verschillende losse componenten voor een aandrijving maar ook complete integrale aandrijfsystemen. Dit maakte BEGE gereed voor Industry 4.0. 2010 - heden BEGE in de wereld In 2016 startte BEGE met de samenwerking met vier distributeurs in Duitsland. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een wereldwijd distributeursnetwerk om internationale klanten te bedienen.
Ook is BEGE sindsdien aanwezig op diverse toonaangevende beurzen zoals de Hannover Messe en SPS IPC Drives.
Toekomst Klantgericht In lijn met de missie en visie zal BEGE de komende jaren verder innoveren en haar expertise in aandrijftechnologie combineren met specifieke branchekennis.
Het resultaat is een volledig geïntegreerde klantspecifieke aandrijfoplossing waarbij de focus ligt op innovatie.
about_logo

De BEGE Family

BEGE is een dynamisch familiebedrijf met een sterke jaarlijkse groei. In een uitdagende werkomgeving werken ruim 50 collega’s met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door gedrevenheid, enthousiasme en innovatie.

Met ons moderne kantoor in Sassenheim en partners overal ter wereld werkt de BEGE Family aan een omgeving waar iedereen optimaal kan functioneren, ongeacht geslacht, ras, religie, leeftijd of achtergrond.

BEGE in de wereld

BEGE maatwerk: coaxiale motorreductor met voet-flenshuis

BEGE maatwerk: coaxiale motorreductor met voet-flenshuis

Nieuwe regelgeving voor de efficiëntieklasse van elektromotoren (2019/1781)

Nieuwe ecodesign-verordening (EU) 2019/1781 voor motoren en frequentieregelaars.

BEGE maatwerk: coaxiale motorreductor met voet-flenshuis

BEGE maatwerk: coaxiale motorreductor met voet-flenshuis

Nieuwe regelgeving voor de efficiëntieklasse van elektromotoren (2019/1781)

Nieuwe ecodesign-verordening (EU) 2019/1781 voor motoren en frequentieregelaars.

Mis geen BEGE nieuws

Meld u aan voor de nieuwsbrief van BEGE en blijf op de hoogte van innovaties en product-updates.