Skip to content

Industriële automatisering

Aandrijf- en besturingstechniek onder één dak. Slimme automatiseringsoplossingen die industriële productie efficiënter maken.

Industriële automatisering

Industriële automatisering

BEGE is specialist in de besturing en aandrijving van industriële machines. Als betrouwbare partner helpen wij machinebouwers en eindgebruikers bij het engineeren en optimaliseren van hun productieproces.

Efficiënte machines en processen

Industriële automatisering omvat het automatiseren van processen met behulp van machines en software om zo de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Dankzij de optimalisatie van de processen stellen wij onze klanten in staat hun productiviteit te verhogen en de kwaliteit te verbeteren. Tevens maakt industriële automatisering processen een stuk flexibeler, zodat er sneller ingespeeld kan worden op veranderingen in de markt.

BEGE denkt mee over aandrijf- en besturingsvraagstukken en begeleidt het volledige traject om industriële processen en machines te automatiseren. Van concept, ontwerp en prototype, tot en met de installatie, montage en inbedrijfstelling van de machine.

Door BEGE al vroeg bij het denkproces te betrekken, profiteren onze klanten van specialistisch maatwerk dat perfect aansluit bij hun specifieke situatie. Wij engineeren slimme oplossingen met een hoog rendement die de industriële productie efficiënter maken. Onze aandrijf- en automatiseringssystemen garanderen een betrouwbare machine met optimale prestaties.

Eén krachtige partner

Totaaloplossing

Of het nu gaat om een nieuw productieproces of de verbetering van een bestaand proces; BEGE biedt integrale automatiseringsoplossingen.

Aandrijven én besturen

BEGE is 70 jaar bedreven in aandrijven en besturen. We hebben jarenlange ervaring in het leveren van totaaloplossingen aan machinebouwers in binnen- en buitenland.

Afhankelijk van de vraag in hoeverre een proces geautomatiseerd dient te worden en welke precisie en snelheid er nodig is, ontwikkelen onze engineers het meest geschikte automatiseringssysteem. Hierbij kijken we niet alleen naar het aandrijfconcept, maar ook welke hard- en software er nodig is om de machine aan te sturen.

Componenten

BEGE is niet alleen producent van kwalitatieve aandrijfcomponenten zoals tandwielkasten, motorreductoren en encoders. We zijn ook trotse distributeur van diverse gerenommeerde merken waaronder ATEK, LS Electric en LAT Trommelmotoren.

We leveren specialistisch maatwerk op componentniveau. Dit betekent dat we de juiste variant van een bepaald onderdeel selecteren of modificeren zodat deze perfect in de machine past. Op slimme wijze combineren en innoveren we bestaande technologieën om het industriële automatiseringsproces te verbeteren.

Engineering

BEGE combineert expertise in aandrijf- en besturingstechnologie met specifieke branchekennis. We bieden oplossingen voor vrijwel alle aandrijf- en besturingsvraagstukken. Van eenvoudige motorreductoren tot en met high-end aandrijf- en besturingssystemen voor complexe machines.

Met geavanceerde technieken engineeren we integrale aandrijvingen waarvan de onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Het resultaat is een volledig compleet klantspecifiek systeem waarmee wij het concurrentievoordeel vergroten van de productiefaciliteit van onze klanten in tal van branches.

Uw betrouwbare automatiseringspartner

Wij ontzorgen industriële ondernemingen door hoogwaardige automatiseringsoplossingen te creëren, te optimaliseren en te onderhouden.

Co-engineering

Wij kennen de specifieke uitdagingen van OEM’s in diverse branches en weten hoe belangrijk het is dat een machine zich onderscheidt door hoge kwaliteit, rendabiliteit en goede prestaties. Onze software engineers hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en engineeren van maatwerkoplossingen voor aandrijf- en besturingsvraagstukken.

Samenwerken met onze engineers

In een co-engineeringstraject zijn we al vanaf het begin van het proces betrokken. Wij zijn een van de weinige leveranciers op de markt die nauw samenwerken met de vakmensen bij onze klanten. Regelmatig zijn we onderdeel van een multidisciplinair team en ontwikkelen we samen een intelligent en efficiënt concept.

Door al in een vroeg stadium gebruik te maken van onze uitgebreide technische kennis, krijgen klanten inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit zorgt voor tijd- en kostenbesparing tijdens het verdere proces.

Met co-engineering werken we binnen de gestelde doelen en planning gezamenlijk toe naar de oplevering van een integrale aandrijf- en besturingsoplossing. We streven hierbij naar een nauwe en gelijkwaardige samenwerking met de machinebouwer of eindklant.

Maatwerk voor machinebouwers

Wij begrijpen dat complexe technische vraagstukken om doelgerichte oplossingen vragen. Als specialist ontwikkelen we automatiseringssystemen op maat. In samenwerking met de machinebouwer berekenen en analyseren wij prototypes of toevoegingen aan bestaande installaties.

De verschillende aspecten van onze expertise komen samen in de ontwikkeling van aandrijvingen, besturingen en maatwerk machinebouw. Co-engineering zorgt voor de vereiste technische kennis, ervaring en vakmanschap en leidt tot innovatieve maatwerkoplossingen die afgestemd zijn op branche- of klantspecifieke wensen.

Wij weten het antwoord op de technische uitdagingen waar onze klanten mee worstelen. De slimme oplossingen die wij bedenken, sluiten perfect aan bij het eisenpakket en worden geheel volgens geldende normen ontwikkeld.

Klaar voor Industry 4.0

Ontdek hoe uw machine kan profiteren van een besturingsoplossing die klaar is voor Industry 4.0.

Werkwijze

BEGE streeft ernaar processen te verbeteren en te vereenvoudigen. Met onze gestructureerde en betrokken aanpak co-engineeren we samen de beste oplossing.
Of het nu gaat om de optimalisatie van een bestaande machine of de ontwikkeling van een compleet nieuw systeem.
Dit doen we volgens de pragmatische en resultaatgerichte BEGE roadmap.

1  Conceptontwerp maken

Wij vertalen de bedrijfsdoelen, de klantbehoefte en branche-eisen naar een integraal conceptontwerp. We verdiepen ons in de functie en toepassing van de machine. We brengen in kaart op welke manier de machine het proces gaat verbeteren, welk rendement verwacht wordt en met welke veiligheids- en kwaliteitseisen we te maken krijgen.

2  Automatiseringsplan schrijven

We stellen het automatiseringsplan op. We adviseren over consistente en bedrijfszekere aandrijf- en besturingssystemen. We selecteren de juiste aandrijf- en besturingscomponenten en zorgen ervoor dat alles probleemloos met elkaar kan communiceren. We analyseren de uitdagingen van de diverse machinetaken en maken kritische factoren inzichtelijk. We integreren techniek, automatisering en IT en bieden ondersteuning met onze expertise.

3  Ontwerpen en implementeren

In deze fase schrijven we de benodigde software, ontwerpen we de klantspecifieke aandrijvingen. We maken 3D-tekeningen en voeren berekeningen uit waarbij we gebruik maken van onze enorme materiaalkennis. De componenten zijn nu gereed voor implementatie in het machineontwerp.

4  Prototype

Vervolgens bouwen we een eerste prototype automatiseringsoplossing. Met dit prototype simuleren we diverse scenario’s en testen we of de oplossing voldoet aan de gewenste functionaliteit en eisen. Waar nodig optimaliseren we componenten en processen om tot de beste machine te komen. Als alle elementen van de automatiseringsoplossing werken, wordt het in de machine geplaatst en in gebruik gesteld. Om tijdens de inbedrijfstelling onvolkomenheden uit te sluiten, bieden we intensieve monitoring en begeleiding.

5  Serieproductie

Grotere machinebouwer maken vaak tientallen machines per jaar. Als het prototype automatiseringsoplossing is ingebouwd in de machine en aan de gewenste eisen voldoet, dan gebruiken we het prototype als basis voor serieproductie. Als partner van machinebouwers begrijpt BEGE hoe belangrijk continuïteit is. Daarom garanderen wij consistente kwaliteit en gedegen service voor het snel realiseren van serieproductie.

6  Support en ondersteuning

Indien nodig, nemen onze engineers de klant mee in de diverse stappen van het proces en zorgen voor een vloeiende overdracht. Ook na de inbedrijfstelling blijven we betrokken: we bieden support over het juiste gebruik van de hardware en software en verhelpen eventuele storingen. Op verzoek kunnen we het bedienend personeel trainen.

Onze expertise

 • Aandrijf- én besturingstechniek in één partner
 • Producent van hoogwaardige aandrijfcomponenten
 • Integrale automatiseringssystemen
 • Maatwerk oplossingen
 • Uitmuntende support en ondersteuning
 • Automatiseringspartner met jarenlange ervaring
 • Deskundig advies over het machineontwerp
 • Optimalisatie van het automatiseringsconcept
 • Flexibele organisatie met korte lijnen
 • Vertegenwoordiger van gerenommeerde merken
 • Uitgebreid distributeursnetwerk
 • Betrouwbare, geavanceerde technologieën

Klantvoordelen

 • Complete automatiseringsoplossingen
 • Ruime voorraad en korte levertijden
 • Naadloze onderlinge aansluiting
 • Afgestemd op klant- en branchespecifieke eisen
 • Optimale controle over de automatisering
 • Betrouwbare automatiseringssystemen
 • Efficiënte productieprocessen
 • Verhoogde productiecapaciteit
 • Persoonlijke benadering en hoge betrokkenheid
 • Breed en stabiel productportfolio
 • Wereldwijde beschikbaarheid en snelle levering
 • Kostenefficiënt
 • Capaciteit om concurrerender te zijn
 • Efficiëntere productieprocessen met constante kwaliteit
 • Grotere controle en invloed op het productieproces
 • Adequate procesafronding
 • Uitstekende informatienauwkeurigheid
 • Verminderde belasting op interne planning- en ontwerpafdeling
 • Veiligere omgeving voor operators en overige werknemers

Benieuwd hoe BEGE uw onderneming kan helpen?
Maak een afspraak met onze engineers.