Skip to content

BEGE in Solids Processing magazine

Het vakblad voor de bulk- en stortgoedbranche Solids Processing interviewde BEGE over de MIG encoder.

Solids Processing is het magazine voor industrial processing en handling van droge stoffen en stortgoed in de Benelux. Dit vakblad biedt nieuws, oplossingsgerichte praktijkverhalen, interviews, technische informatie en bedrijfsreportages voor en over de verwerking van bulk en solids.

Eind 2018 interviewde Vincent Hentzepeter Coen Paulides, Hoofd Verkoop Internationaal bij BEGE, over de innovatieve MIG encoder en hoe deze de precisiegraad van processen in de bulkindustrie weet te verbeteren. Enkele interessante passages uit het artikel:

Hoogwaardig

“Reguliere encoders zijn heel precies, maar kwetsbaar in een industriële omgeving, omdat ze niet tussen de elektromotor en tandwielkast kunnen worden ingebouwd. De bestaande encoders die wél voor tussenbouw geschikt zijn, bieden geen hoge precisie.
De BEGE MIG encoder is compact, want hij is als flens in standaard IEC-maten tussen elektromotor en tandwielkast in te bouwen. Dus flexibel inpasbaar én hij biedt een hoge precisie. Daarmee combineert de MIG-encoder het beste van beide soorten encoders.”

Hoge IP-rating

“Niet onbelangrijk voor de stortgoedsector: de BEGE MIG encoder heeft een hoge IP-rating. Hij is IP67 gecertificeerd, wat betekent dat hij absoluut stofdicht is en volledig waterproof.

Omdat de behuizing geheel dicht is, kan vuil zich niet ophopen. Onze encoder is daarom storingsvrij en stof- en waterdicht; een voorwaarde voor toepassingen in hygiënische omgevingen in verband met de reiniging.”

Volledig artikel

Lees het volledige artikel direct via onderstaande knop of download het op de website van Solids Processing.