Skip to content

Ströter & BEGE = Innovatie

Ströter en BEGE staan bekend om de ontwikkeling en innovatie van betrouwbare aandrijfoplossingen.

Ströter ontwikkeling & innovatie

Als gevolg van de overname van Ströter Antriebstechnik door BEGE zijn wij sinds 2015 producent van Ströter aandrijfcomponenten. Doordat we de Ströterproducten niet alleen leveren maar ook produceren, zijn we flexibeler qua levertijden en qua aanpassingen aan de standaarduitvoering en kunnen we verdere ontwikkelingen van het programma doorvoeren.

Ströter innovatie

Bij Ströter heeft innovatie altijd een zeer belangrijke rol gespeeld. Al sinds de oprichting waren ze hun tijd ver vooruit.

Zo ontwikkelde Ströter de AM-motorvariator; de voorloper van de frequentieregelaar. Hiermee werd het mogelijk om mechanisch het toerental van de aandrijving te reguleren door te variëren met de overbrengingsverhouding.

Daarnaast focuste het bedrijf zich al in de jaren 80 en 90 op energiezuinige oplossingen, hoewel de markt daar destijds nog niet klaar voor was.

Symbiose Ströter en BEGE

De nauwe band tussen Ströter en BEGE leidde in de jaren 60 tot een samenwerking met wederzijdse voordelen. Waar Ströter zich concentreerde op de productie van haakse reductoren, richtte BEGE zich op rechte reductoren. Beide bedrijven verkochten elkaars producten om de machinebouwer zo altijd de juiste oplossing aan te kunnen bieden. Tegenwoordig is de volledige productieactiviteit geïntegreerd in BEGE en leveren we het hele scala Ströter-aandrijfcomponenten voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Ook na de overname van Ströter in 2015 hebben wij de innovatietrend voortgezet. Onder andere met de doorontwikkeling van de flensencoder. De MIG is dankzij continue optimalisatie nóg compacter geworden en wordt inmiddels in drie verschillende varianten aangeboden.

Ontwikkeling Ströter MIG encoder

Onze engineers werken aan innovatieve oplossingen om onze impulsgevers te optimaliseren. Met een eigen engineering lab, testfaciliteiten en werkplaats ontwerpen en ontwikkelen we the next generation MIG encoders.

Revolutionair en robuust

Wat de BEGE MIG® encoder innovatief maakt, is het gebruik van een flens in combinatie met de synthetische magneetring. Normaliter bevat een encoder een ringvormige ferrietmagneet; een keramisch materiaal dat bros en daardoor kwetsbaar is. In tegenstelling tot andere typen encoders en flensencoders heeft de BEGE MIG een robuuste magneetring van een gevulkaniseerde kunststof. Deze encoder is gemakkelijk te monteren en breekt niet tijdens plaatsing noch tijdens het proces doordat de BEGE MIG schokbestendig is.

De BEGE MIG encoder heeft een hoge IP-rating. Hij is IP67 gecertificeerd, wat betekent dat hij absoluut stofdicht is en volledig waterproof. Omdat de MIG encoder tussen de tandwielkast en elektromotor wordt ingebouwd, kan vuil zich niet ophopen. Deze encoder is daarom storingsvrij en stof- en waterdicht; een voorwaarde voor toepassingen in hygiënische omgevingen in verband met de reiniging.

Compact en nauwkeurig

Reguliere encoders zijn heel precies, maar kwetsbaar in een industriële omgeving, omdat ze niet tussen de elektromotor en tandwielkast kunnen worden ingebouwd. De bestaande encoders die wél voor tussenbouw geschikt zijn, bieden geen hoge precisie.

De BEGE MIG encoder is compact, want hij is als flens in standaard IEC-maten tussen elektromotor en tandwielkast in te bouwen. Dus flexibel inpasbaar én hij biedt een hoge precisie. De BEGE MIG gaat tot 2048 pulsen, standaard flensencoders gaan veelal tot 50 impulsen. De BEGE encoder is dus veertig keer zo precies. Dat leidt onder andere tot een preciezere dosering, door een exacter afgestelde aandrijving. Hiermee combineert de MIG-encoder het beste van beide soorten encoders.

Bekijk de vergelijkingstabel om de verschillen tussen de diverse MIG encoders te ontdekken.

Innoverende aandrijfpartner

Als betrouwbare aandrijfpartner voor de industrie bieden we geavanceerde concepten en producten op het gebied van aandrijftechnologie voor de grote uitdagingen van vandaag de dag.

Innovatie op componentniveau

Met jarenlange ervaring in de aandrijftechniek levert BEGE niet alleen de onderdelen -al dan niet van Ströter- maar we bieden ook innovatieve maatwerkoplossingen, afgestemd op branche- of klantspecifieke wensen. Of het nu gaat om een kleine, compacte machine of een complex, uitgebreid systeem; we weten het antwoord op de uitdagingen van vandaag en de wensen van morgen in de industriële productie.

Door diverse componenten te combineren tot een klantspecifiek integraal aandrijfsysteem hebben we de afgelopen decennia talloze bedrijven succesvol begeleid bij het professionaliseren van hun aandrijfprocessen.

Door de jaren heen is BEGE zich steeds meer gaan toeleggen op de innovatie van maatwerk op componentniveau. Dit houdt in dat we de juiste variant van een bepaald onderdeel selecteren die perfect binnen de machine past. We combineren en innoveren op slimme wijze bestaande technologieën en leveren geïntegreerd technisch maatwerk om het aandrijfproces te verbeteren.

Benieuwd hoe BEGE uw onderneming kan helpen?
Maak een afspraak met onze engineers.