Skip to content

Regelgeving voor de efficiëntieklasse en UKCA-Markering

Nieuwe ecodesign-verordening (EU) 2019/1781 norm per 1 juli 2023

De Europese Unie heeft aangekondigd dat er per 1 juli 2023 een nieuwe regelgeving zal worden geïntroduceerd met betrekking tot elektromotoren, met als doel de bevordering van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze regelgeving zal gelden voor alle lidstaten en zal gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik en het stimuleren van de ontwikkeling en het gebruik van milieuvriendelijke elektromotoren.

De nieuwe regelgeving stelt strengere energie-efficiëntienormen vast voor elektromotoren die op de Europese markt worden gebracht. Fabrikanten zullen verplicht worden om elektromotoren te produceren met een hoger rendement en een lager energieverbruik dan oudere modellen. Deze maatregel beoogt aanzienlijke energiebesparingen en verlaging van operationele kosten voor bedrijven en consumenten.

Nieuwe norm per 1 juli 2023

Elektromotoren met een nominaal vermogen van 75 kW tot 200 kW dienen met ingang van 1 juli 2023 te voldoen aan de IE4 Super Premium efficiëntieklasse voor 2-, 4-, 6-polige uitvoeringen.

Factsheet met overzichtelijke tabel

We hebben een handig overzicht opgesteld met daarin helder omschreven wat de nieuwe regelgeving betekent voor elk type motor.

Factsheet downloaden

Nieuwe UKCA-markering

Met de Brexit die in januari 2021 plaatsvond, verliet het Verenigd Koninkrijk de Europese interne markt en de douane-unie. Dit had grote gevolgen voor bedrijven die producten naar het VK exporteren. Een van de belangrijkste veranderingen is de introductie van de UKCA-verklaring, die de CE-markering vervangt.

Britse regelgeving

Wat houdt de UKCA-verklaring precies in? Kort gezegd is het een certificering die aangeeft dat een product voldoet aan de relevante Britse wettelijke vereisten voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Het is vergelijkbaar met de CE-markering, maar specifiek voor het VK. De UKCA-verklaring is verplicht voor bepaalde productcategorieën die op de Britse markt worden verkocht.

Als onze klant kunt u profiteren van deze voordelen en gemoedsrust hebben bij het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen.

Belangrijkste voordelen

  1. Toegang tot de Britse markt: Met de UKCA-verklaring voldoen onze producten van BEGE Aandrijftechniek aan de wettelijke vereisten voor veiligheid, gezondheid en milieu.
  2. Compliance en juridische zekerheid: Door te voldoen aan de UKCA-verklaringseisen, tonen wij aan dat onze producten voldoen aan de Britse normen en regelgeving.
  3. Klantvertrouwen en concurrentievoordeel: De UKCA-verklaring fungeert als een kwaliteitsstempel voor producten.
  4. Efficiënte handelsprocessen: Het verkrijgen van de UKCA-verklaring stelt ons in staat om soepel te blijven handelen met het VK zonder onnodige vertragingen of douanebeperkingen.

Kortom, de UKCA-verklaring biedt onze klanten verschillende voordelen, waaronder toegang tot de Britse markt, juridische zekerheid, klantvertrouwen, efficiënte handelsprocessen en groeimogelijkheden. Als klant kunt u erop vertrouwen dat wij voldoen aan de vereiste normen en dat uw samenwerking met ons naadloos kan doorgaan.