Skip to content

BEGE Aandrijftechniek zet 3 grote stappen in verduurzaming

BEGE Aandrijftechniek hanteert al jarenlang een sterk beleid op het gebied van zowel duurzaamheid als maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Met investeringen in zonnepanelen, klimaatbeheersingssystemen en infraroodverwarming, zetten wij nu een aantal grote stappen.

video
play-sharp-fill

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid is voor BEGE daadwerkelijk een kernwaarde. Daar geven we vorm aan door niet alleen duurzame processen en producten te integreren, maar ook duurzame relaties met klanten, leveranciers en werknemers te onderhouden. Voeg daar het volgen van de MVO-richtlijnen aan toe, en het is duidelijk dat BEGE zowel op zakelijk als persoonlijk vlak naar duurzaamheid streeft.

Drie belangrijke recente stappen in verduurzaming

Onlangs hebben we drie grote stappen gezet in ons streven naar duurzaamheid, waarbij zowel het milieu als werknemers opnieuw centraal staan:

1. Sterk verkleinde ecologische voetafdruk door zonnepanelen

Op het bedrijfspand van BEGE zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Met de zonnepanelen wordt per jaar maar liefst 36.414 kg per jaar CO₂-uitstoot vermeden.

Met de zonne-energie die wordt opgewerkt, kunnen wij in een groot deel van onze energiebehoefte voorzien en is de ecologische voetafdruk sterk verkleind.

2. Comfortabele werkomgeving plus energie-efficiëntie

Volledig in lijn met ons duurzaamheidsstreven heeft BEGE ook geïnvesteerd in klimaatbeheersing voor de kantoorruimtes. Dit zorgt voor een comfortabele en productieve werkomgeving voor onze medewerkers en draagt bij aan energie-efficiëntie door gebruik te maken van geavanceerde koel- en verwarmingstechnologieën.

3. Geoptimaliseerd warmtegebruik zorgt voor energiebesparing

Tot slot is ons magazijn inmiddels uitgerust met state-of-the-art infrarood verwarmingssystemen.

Deze technologie zorgt voor minder warmteverlies doordat het objecten en personen direct verwarmt en bespaart energie.

Methodes om te verduurzamen actief blijven verkennen

‘Als organisatie begrijpen we de urgentie van klimaatverandering en de rol die bedrijven moeten spelen in het verminderen van hun milieu-impact. Onze investeringen in zonnepanelen, klimaatbeheersingssystemen en infraroodverwarming zijn slechts het begin om een duurzamere toekomst te creëren en het gasverbruik te minimaliseren. We zullen actief blijven zoeken naar manieren om te blijven verduurzamen.’, zegt Coen Paulides, CEO BEGE Aandrijftechniek.