Skip to content

Co-engineering voor MIG encoders voor afwijkende aandrijvingen

Co-engineering voor MIG encoders voor afwijkende aandrijvingen

BEGE ontwikkelt, produceert en levert al geruime tijd de MIG encoder in de NOVA+ en Basic-uitvoering. Wist u dat de BEGE MIG encoder niet enkel geschikt is voor standaard IEC-motoren, maar dat wij de encoder desgewenst ook aanpassen naar klantspecifieke wensen?

Klantspecifieke MIG encoders

Machinebouwers die te maken hebben met afwijkende aandrijvingen, kunnen vaak geen passende encoder vinden. Het gevolg is dat er ofwel geen of onnauwkeurige feedback kan plaatsvinden of dat het ontwerp van de aandrijving moet worden aangepast.

Ons engineering team support die machinebouwers met het ontwerpen van een encoder die specifiek geschikt is voor de toepassing. Enkele voorbeelden van speciale ontwerpen van MIG encoders:

  • Aangepaste MIG encoder voor montage op de NDE (Non-Drive-End) van de motor
  • Aangepaste MIG encoder conform Noord-Amerikaanse maatvoering (NEMA)
  • Aangepaste MIG encoder voor speciale motoren zoals hydromotoren
  • Aangepaste MIG encoder voor speciale motoren zoals gelijkstroommotoren
  • Afgefreesde MIG encoder zodat deze past in de machine. Hierbij wordt de encoder direct op een tandwielkast gemonteerd

Maatwerk en co-engineering

Wij begrijpen dat technische vraagstukken om doelgerichte oplossingen vragen. Als specialist ontwerpen we daarom MIG encoders op maat. In nauw overleg met de machinebouwer bepalen we de specificaties waaraan de speciale encoder moet voldoen. Tijdens dit co-engineeringstraject werken we samen met de engineers van de klant, wat leidt tot innovatieve maatwerkoplossingen die afgestemd zijn op branche- of klantspecifieke wensen.

We kunnen in-house samples in 3D printen. Dit stelt ons in staat het nieuw bedachte encoder-ontwerp direct in de applicatie te testen. Als alle specificaties correct zijn, produceren we vervolgens een aluminium sample. Met deze samples kunnen duurtesten worden uitgevoerd alvorens de MIG encoder in serie geproduceerd wordt.

Welke specifieke MIG encoder of maatwerkcomponent heeft u nodig in uw aandrijving? Wij horen graag meer over uw co-engineeringsproject.

Neem contact op